imagini

Despre noi

EDUCATIE SI PROFESIONALISM

Profesionalism, Inovatie si Talent sunt cele trei cuvinte cheie care ne caracterizeaza. Facultatea de Administratie Publica este o facultate competitiva, care se mandreste cu peste doua decenii de experienta academica si de cercetare in stiintele guvernarii si mii de absolventi dedicati servirii interesului public. Suntem o echipa si credem in potentialul fiecarui membru al comunitatii noastre! 

Facultatea de Administratie Publica urmareste formarea inteligenta si dezvoltarea sustenabila a competentelor necesare gestionarii actului de guvernare. Programele noastre se adreseaza tuturor celor care isi doresc sa lucreze sau lucreaza in institutiile, autoritatile si agentiile publice nationale, locale sau europene si persoanelor interesate de sectorul privat si interactiunile acestuia cu mediul public. 

TRADITIE SI PERFORMANTA

Facultatea de Administratie Publica si-a inceput activitatea in anul 1995, cu programul de studii universitare de licenta in stiinte administrative, organizat in regim cu frecventa. Cinci ani mai tarziu, in octombrie 2000, am lansat programe de master cu frecventa, iar oferta noastra educationala s-a extins prin includerea studiilor de licenta si master in regim deschis la distanta (sustinute de resurse specifice invatamantului informatizat). Din anul 2001, profesorii nostri activeaza in singura scoala de doctorat in stiinte administrative din Romania, din 2003 pregatim studentii pentru administratia europeana, iar din 2008 facem parte din comunitatea europeana a programelor de administratie publica acreditate de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA, Olanda).

Astazi, Facultatea de Administratie Publica ofera programe complete de pregatire universitara - studii de licenta, master si doctorat, la cel mai inalt nivel, in regim cu frecventa (IF), la distanta (ID) si cu frecventa redusa (IFR), acreditate national (ARACIS) si european (EAPAA):

  • studii universitare de licenta, specializarile "Administratie publica" (IF si ID) si "Administratie europeana" (IF)
  • studii universitare de master, specializarile "Managementul sectorului public" (IF si IFR), "Public Sector Management" (in limba engleza, IF), "Puterea executiva si administratia publica" (IF si IFR), "Spatiul public european" (IF si IFR), "Studii administrative europene" (IF si IFR)
  • studii universitare de doctorat in stiinte administrative (IF)

 

ADECVARE LA PIATA FORTEI DE MUNCA

Pentru noi, insertia absolventilor pe piata fortei de munca reprezinta o preocupare continua; de aceea, programele Facultatii de Administratie Publica urmaresc sa dezvolte competente cognitive si profesionale care sa faciliteze accesul studentilor la carierele dorite. 

Studiile in cadrul Facultatii de Administratie Publica urmaresc sa ajute studentii:

  • sa devina LIDERI si sa inteleaga misiunile organizationale, etica si interesul public, sa gestioneze conflictele si sa valorizeze diversitatea si multiculturalismul
  • sa fie MANAGERI si sa analizeze structurile si procesele organizationale, bugetele si normele juridice
  • sa inteleaga LUCRUL IN ECHIPA si nevoia de a fi responsabil
  • sa INOVEZE, prin insusirea teoriilor privind managementul schimbarii, proiectarea experimentelor organizationale si asumarea riscului
  • sa CERCETEZE, pentru a realiza proiectii manageriale, a analiza opinia publica si a elabora proiecte de politici publice
  • sa COMUNICE si sa inteleaga nevoile comunitatilor pe care le reprezinta.

Absolventii Facultatii de Administratie Publica pot lucra in: autoritati si institutii publice nationale si europene (ministere, primarii, prefecturi, Parlament, institutiile Uniunii Europene), organizatii nationale si multi-nationale, organizatii non-guvernamentale si non-profit, scoli, licee, universitati, centre de educatie a adultilor.

Noi ne pregatim studentii sa devina: experti, manageri publici, functionari publici, consilieri (afaceri europene), consultanti (proiecte europene, achizitii publice), specialisti in cercetare, cadre didactice.