Misiunea Facultății de Administrație Publică

EDUCAȚIE ȘI PROFESIONALISM   

 

Profesionalism, Inovație și Talent sunt cele trei cuvinte cheie care ne caracterizează. Facultatea de Administrație Publică este o facultate competitivă, care se mândrește cu peste două decenii de experiență academică și de cercetare în științele guvernării și mii de absolvenți dedicați servirii interesului public. Suntem o echipă și credem în potențialul fiecărui membru al comunității noastre!

Facultatea de Administrație Publica urmărește formarea inteligenta și dezvoltarea sustenabilă a competențelor necesare gestionării actului de guvernare. Programele noastre se adresează tuturor celor care își doresc să lucreze sau lucrează in instituțiile, autoritățile și agențiile publice naționale, locale sau europene și persoanelor interesate de sectorul privat și interacțiunile acestuia cu mediul public.

 

TRADIȚIE ȘI PERFORMANȚĂ   

Facultatea de Administrație Publica si-a început activitatea în anul 1995, cu programul de studii universitare de licență în științe administrative, organizat în regim cu frecvență. Cinci ani mai târziu, în octombrie 2000, am lansat programe de master cu frecvență, iar oferta noastră educațională s-a extins prin includerea studiilor de licență și master în regim deschis la distanță (susținute de resurse specifice învățământului informatizat). Din anul 2001, profesorii noștri activează în singura școala de doctorat în științe administrative din Romania, din 2003 pregătim studenții pentru administrația europeană, iar din 2008 facem parte din comunitatea europeană a programelor de administrație publică acreditate de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA, Olanda).

ADECVARE LA PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ

Pentru noi, inserția absolvenților pe piața forței de muncă reprezintă o preocupare continuă; de aceea, programele Facultății de Administrație Publică urmăresc să dezvolte competențe cognitive și profesionale care să faciliteze accesul studenților la carierele dorite.

Studiile în cadrul Facultății de Administrație Publică urmăresc să ajute studenții:

  • să devină LIDERI și să înțeleagă misiunile organizaționale, etica și interesul public, să gestioneze conflictele și să valorizeze diversitatea și multiculturalismul;

  • să fie MANAGERI și să analizeze structurile și procesele organizaționale, bugetele și normele juridice;

  • sa înțeleagă LUCRUL ÎN ECHIPĂ și nevoia de a fi responsabil;

  • să INOVEZE, prin însușirea teoriilor privind managementul schimbării, proiectarea experimentelor organizaționale și asumarea riscului;

  • să CERCETEZE, pentru a realiza proiecții manageriale, a analiza opinia publica și a elabora proiecte de politici publice;

  • să COMUNICE și să înțeleagă nevoile comunităților pe care le reprezintă.

Absolvenții Facultății de Administrație Publica pot lucra în: autorități și instituții publice naţionale și europene (ministere, primării, prefecturi, Parlament, instituțiile Uniunii Europene), organizații naţionale și multinaționale, organizații non-guvernamentale și non-profit, școli, licee, universități, centre de educație a adulților.

Noi ne pregătim studenții să devină: experți, manageri publici, funcționari publici, consilieri (afaceri europene), consultanți (proiecte europene, achiziții publice), specialiști în cercetare, cadre didactice.

Programe

 

Astăzi, Facultatea de Administrație Publica oferă programe complete de pregătire universitară - studii de licență, master și doctorat,țăla cel mai înalt nivel, în regim cu frecvență (IF), la distanță (ID) și cu frecvență redusă (IFR), acreditate naţional (ARACIS) și european (EAPAA):

  •          studii universitare de licență, specializările "Administrație publică" (IF și ID) și "Administrație europeană" (IF)

  •           studii universitare de master, specializările "Managementul sectorului public" (IF și IFR), "Public Sector Management" (în limba engleză, IF), "Puterea executivă și administrația publică" (IF și IFR), "Spațiul public european" (IF și IFR), "Studii administrative europene" (IF si IFR)

  •          studii universitare de doctorat în științe administrative (IF)